Részlet

 2008.07.16. 21:00

"Kel kell mérni, hogy mi számít egy emberi éltben, s a döntésnek súlya van. Igen, tettem kitérőket. Igen, kötöttem kompromisszumot. Igen, én is. Mert azt hittem, ez az út. Aztán megállsz egy pillanatra. Jó esetben. És jön a döntés fojtogató kényszere, mikor felteszed a kérdést magadnak, úgy, hogy ne hallja senki, csak te. De te igen. Mi számít igazán egy emberi életben. Pénz, púder? Vagy önazonosság? Nehéz kérdés? Elméletileg vagy gyakorlatilag, kívülről vagy belülről nézve az? És ha te teszed föl magadnak, meg van a válaszod? És ha a válaszod igen, a bátorságod is hozzá? És ha a bátorságod igen, az erőd is? És ha elhatározod meg is teszed? Kockára teszed az egzisztenciád a szellemi szabadságodért? A látszatnak élni születtél…? Hány életünk van? Hányszor szúrhatjuk el? Ki mit mond, lepereg? Lesújt?  És kié az erősebb hang? Honnan származik a félelem? Belőlünk, vagy a világ adja? És mit tehetünk? Végül hát szabad az akarat?" - Tisza Kata - Magyar pszicho

 

Gondolkozzatok Ti is...

A bejegyzés trackback címe:

https://orshee.blog.hu/api/trackback/id/tr44571572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anrab 2008.07.17. 10:07:42

Ezek elég magvas gondolatok...
Erre konkrét válasz nincs. Szerintem... jó lehet velem vitázni. De ezek a kérdések mind általános dolgok. A téma képes befolyásolni mindent.
Ilyenen az ember miért gondolkodik? A válasz ott van. Még akkor is ha nem tudsz róla.
Feleslegesen magadnak nem kell "megkeseríteni" az életet ilyen kérdésekkel. Vannak dolgok amiket nem lehet megmagyarázni. Mikor az ember szavak nálkül is képées éreztetni a másikkal azt amit érez. Úgygondolod hogy ez butaság? Én képes vagyok bebizonyítnai!
Vannak oylan válaszok amik kérdéseket nem válaszolnak meg. Ellenben újabb kérdéseket hoznak fel.

rh · http://rolandhegedus.com 2008.07.17. 14:43:54

A legfontosabb dolgokat a legnehezebb elmondani. Ha ezekről beszélsz, nevetségesnek érzed magad, hiszen szavakba öntve összezsugorodnak - amíg a fejedben vannak, határtalannak tűnnek, de kimondva jelentéktelenné válnak. Bár azt hiszem, itt többről van szó. A legfontosabb dolgok túl közel vannak ahhoz a helyhez, ahol a lelked legféltettebb titkai vannak eltemetve, irányjelzőként vezetnek a kincshez, amit az ellenségeid oly szívesen lopnának el. Ha mégis megpróbálsz beszélni róluk, a hallgatóságtól csak furcsálló tekinteteket kapsz cserébe, egyáltalán nem értenek meg, nem értik, miért olyan fontos ez neked, hogy közben majdnem sírva fakadsz. És szerintem ez a legrosszabb. Amikor a titok nem miattad marad titok, hanem mert nincs, aki megértsen.

orshee 2008.07.17. 16:12:57

ez olyan Stephen King-es volt:$
süti beállítások módosítása